Troepweekend 1 van de Apollo vlinder!

vrijdag 25 maart 2022  

Om 19:00 kwamen iedereen van de troep de appollovlinders omstebeurt binnen voor hun 1ste troep  weekend. Toen je daar aan kwamwerd er gecontroleerd op je identiteit en daarna kreeg je een naam  kaart je met je naam en een teken daar voor en eentje daar achter. Om 19:30 kon het echt gaan  beginnen, alle ouders moesten naar huis en gingen we openen. De mensen die de vlag gingen hijsen  waren Renee en Isa. Met het teken dat voor je naam stond werden er groepjes van 4 gemaakt. Met  deze groepjes gingen we levend ganzenbord spelen. het gaat precies het zelfde als normaal ganzen  bord alleen moet je de opdrachten zoeken met het nummer waar je op staat. later gingen we een  smokkel spel spelen met rupsen eitjes die je moest vinden deze kon je vinden met een speciaale  blauwe zaklamp. er waren 2 teams de smokkelaars en de politie. Je moest de eitjes naar een post  brengen en daar werden ze ingeruild met een rups en de post er na werd het een vlinder. Als je  getikt was moest je alles in leveren. na deze 2 leuken spellen was het tijd om terug te gaan en de  bedden klaar te leggen om te gaan slapen. We gingen laat naar bed.  

zaterdag 26 maart 2022  

In de ochtend moesten we er om 8:00 er uit om om 8:30 te ontbijten. Na het ontbijt kregen we te  horen dat we eerst een potje hollandse leeuwen gingen spelen. Bij dit spel staat er 1 iemand in het  midden en roept Hollandse leeuwen en de kinderen moeten naar de overhand rennen terwijl de  gene die in het midden staat ze probeert op te tillen als je op getikt bent moet je ook in het midden  staan en andere kinderen op tillen, Dit gaat door tot dat er iemand als enige over blijft en die heeft  dan gewonnen. Na dat het spel was afgelopen moesten we binnen verzamelen en werd het volgende  spel uit gelegd. We gingen hike and seek spelen, er waren plaatjes van troepen over heel IJmuiden  verspreidt we kregen een kaart an IJmuiden op de kaart stonden rode stipjes dit waren de plekken  waar de plaatjes hingen. Maar we moesten ze goed zoeken want ze waren verstopt in steegjes en  hoekjes. Bij deze opdracht kregen we weer nieuwe groepjes dit keer met het andere tekentje bij je  naam. Deze tekens hadden iets te maken met scouting zo hadden sommige groepjes een kampvuur  of een voet of touw ezv. Het waren groepjes van 6. Na de uitleg gingen we het klaar gelegde eten en  drinken in een rug tas doen voor de hike. Verder gingen we fotos maken met je groepje en de route  bepalen. Op weg moesten we foto’s maken als we een plaatje tegen kwamen en deze door sturen  naar de aangemaakte groeps app. Om 12 uur moesten we weer terug zijn bij de blokhut voor de  lunch. Hier kregen wij een broodje knakworsten en wat te drinken.

Zodra we klaar waren met de lunch gingen we weer op pad om de andere plaatjes te zoeken. Bij sommige plaatjes waren ook  posten met spelletjes zo hebben wij een toren gebouwd met behulp van touwen en moesten wij  dingen overgeven met eetstokjes. Aan het einde van de hike and seek (rond 5 uur) Was iedereen  natuurlijk super moe. We gingen onze spullen op ruimen en rusten tot dat we moesten avond eten.  We werden geroepen en gingen aan tafel zitten. We aten wokkel pasta met tomaten saus met veel  groente. Na het eten werd er gezegd dat we ergens naar toe gingen maar het was een verassing. We  gingen een stukje lopen en in de verte zagen we heel veel gele jasjes toen we dichter bij kwamen  zagen we een andere troep namelijk de bosbeekjufferts. Hun hadden een troep weekendje in  Bloemendaal. Er wert gepraat met de andere troep en na een paar minuten werden de troep leiding  voorgesteld en werd er uitleg gegeven over wat we gingen doen. We gingen lasergamen troep tegen  troep. Het werd wel in groepjes gedaan. We gingen per 10 per team spelen. Na afloop kregen we  chocomelk en mochten we even praten tot we weer terug gingen. Toen we terug liepen richting de  blokhut kwamen we een auto die gebotst was tegen en moesten we even wachten terwijl de leiding  ging helpen bij de auto. Na dat ze terug kwamen gingen we weer lopen. Toen we terug kwamen bij  de blok hut gingen we met zijn alle in de kampvuur kuil zitten en werd er verteld dat er nog iets gepland was voor ons. We hadden de keuze tussen slapen, karaoke of bij het kampvuur blijven.  Natuurlijk gingen de meeste kinderen naar de karaoke vaar ook chips en frisdrank was. Er bleef een  klein groepje bij het vuur zitten en een paar gingen naar bed. Na dat de karaoke klaar was ging  iedereen moe naar bed en gingen we slapen.  

Zondag 27 maart 2022  

Dit was helaas de laatste dag van het 1ste troepweekend. Dit keer moesten we om 9:00 opstaan .  Maar dat had niet veel zin omdat de klok werd 1 uur vooruit gezet. Om 9:00 kwamen de troepstaf  om de winnaars van gisteren ontbijt op bed te geven. Ongeveer een half uur later ging iedereen aan  tafel om gewoon te ontbijten. na het ontbijt was het tijd voor meel rugby. Dat is simpel gezegt  gewoon amateur rugby maar dat in plaats van met een bal was het een pak meel. Tijdens het spel  werd het opgenomen door en drone dus we hebben ook leuke beelden. Het ging er echt wild aan toe  heel veel trekken en duwen om dat pak meel te krijgen. En als het een maal open was was de tactiek  om er mee te gooien zodat iedereen onderzat.

Na rugby gingen we lunchen endaarna kreeg iedereen  een taak om te doen bij voorbeeld vegen, toilet schoon maken of afwassen. Wij kregen de taak om  dit verslag te schrijven. Al snel werd het tijd dat de ouders weer binnen liepen. Na een uurtje uitleg  krijgen over hoe de rest van de reis er een beetje uit zou zien werd het tijd om weer de vlag naar  beneden te halen en naar huis te gaan. 

Groetjes, 

Eerste troep reporters Myrthe en Isa