Troepweekend 1 van de Klaverblaadjes! – 8, 9 en 10 april

Niet zo lang geleden was er een kamp, een kamp vol met kinderen en wel vier volwassenen. Dan vraag je je vast af hoe gaat dat goed? Geen idee, maar het was tenminste erg leuk.

Net zoals elk ander kamp begonnen we met de kennismaking, we gingen met de ene helft blind daten en de andere helft ging iedereens favoriete spel doen…. krantenmeppertje! Nadat we allemaal hadden geleerd dat we drie Liekes en drie Femkes hebben, gingen we naar binnen om daar nog een spel te spelen geleid door troepstaf Femke. Ze vertelde ons dat we ergens gestrand waren en niet wisten hoe lang we daar zaten en dat er maar een rol wc-papier was, dus iedereen moest er wat vanaf halen. Je moest een aantal velletjes pakken, net zoveel als jij dacht nodig te hebben om goed hygiënisch op weg te blijven. Natuurlijk waren er wat beschaafde jongens bij die er 20 nodig hadden, en wat meiden die wat beschaafder waren en er maar 3 of 4 pakte. Daarna bleek het dat we voor elk velletje wc-papier dat we hadden, een leuk feitje over onszelf moesten vertellen. Als je er maar drie had was het niet zo moeilijk, maar als je er twintig had dan was je wel een tijdje bezig. Nadat iedereen aan de beurt geweest was gingen we de slaapzalen indelen. We hadden twee kamers, een waar de mensen in wouden opblijven en luid zijn. En de andere waar ze eerder in wouden slapen en stiller waren. Uiteindelijk was het niet helemaal eerlijk verdeeld maar iedereen was er mee eens. Zo ongeveer 25 tot 27 in de luide en zo’n 8 in de rustige. Maar dat wilt natuurlijk niet zeggen dat het in de rustige nou altijd zo stil was 😉

In de luide kamer werden ze rond 6 uur wakker waardoor ook de andere kamer zo vroeg wakker werd. Ondanks dat we pas om half 9 klaar moesten zijn om te gaan ontbijten was alles om 8 uur klaar en konden we beginnen. Gezellig met elkaar ontbeten en vervolgens tijd voor corvee. De groepjes waarin we corvee hadden werd bepaald door de kleur van je eetstokjes die we kregen toen we de eerste avond binnen kwamen. Nadat alle spullen waren opgeruimd hebben we in twee groepen door middel van een spel regels gemaakt. Het was een soort ganzenbord maar dan moesten we in gesprek met elkaar, opdrachten uitvoeren en vragen beantwoorden. Deze regels hebben we uiteindelijk met zijn alle besproken en zijn toen gaan lunchen. Na de lunch weer corvee en toen de weg op. We gingen een route doen door Korea in Nederland, geregeld door reisbureau Klaverblaadje. Via allemaal route technieken moesten we van post naar post lopen waar we bij elke post iets anders hebben gedaan. Zo gingen we tompoezen maken en werd er ook verteld over het swoppen op de WSJ. Ongeveer rond 5 à 6 uur kwam ieder groepje weer op het clubhuis en konden we alles klaarzetten. Wat gaan we eten vraag je je vast af? BIBIMBAP! Een echt Koreaans gerecht voor echte hongerige tieners. En het feest is nog niet afgelopen, er was ook Kimchi bij! Na een aantal porties waren ook alle grote, sterke jongens vol van het eten en konden we door naar het toetje. Vla, al dit eten moest natuurlijk wel op zijn Koreaans gegeten worden. Dus ook de vla werd gegeten met stokjes (door sommige dan). Ook na deze maaltijd moesten we corvee doen en vervolgens mochten we onze slaapspullen weer uitleggen. Als laatste activiteit die gepland stond voor vandaag van de leiding hadden we een quiz. En dan een hele moeilijke, van muziek vragen tot vragen over Korea tot vragen over het hele mooie klaverblaadje. Hierna ging iedereen een beetje zijn eigen gang en werd er vooral heel sociaal gedaan. 

De volgende ochtend was iedereen heel erg moe en wou eigenlijk niemand opstaan. Gelukkig ging nu de wekker niet al om 6 uur maar om 7 uur. Toen al onze spullen ingepakt waren werd de tafel gedekt en gingen we voor de laatste keer samen ontbijten voor de komende 2 maanden. Na het ontbijt zijn we ticket to ride gaan spelen samen met 2 andere troepen, wij waren natuurlijk de beste en uit bescheidenheid hebben we maar niet laten weten wie er won. Tijdens dit spel moesten we allemaal opdrachten doen voor punten, dit waren opdrachten als: doe Gangnam Style in een groepje of laat minimaal 8 mensen een handstand doen. Na al dat hebben we nog twee spellen gedaan die iets ruiger waren en iedereen nog wel twee dagen last van zijn armen van had. Daarna hadden we noedels voor de lunch en vervolgens hebben we afscheid genomen. Het was een leuk en geslaagd weekend voor iedereen!! Nu al zin in troepweekend 2!!

Geschreven door troepreporters Lonneke en Nynke