Troepweekend 1 van de winterjuffers!

Zo zo…dat was het dan alweer. Een fantastisch weekend, wat voor je het eigenlijk weet weer achter de rug is. De eerste ontmoeting van andere winterjuffers waar je volgend jaar 3 weken lang mee op reis gaat naar Zuid-Korea. Vriendschappen werden al gelijk gemaakt en ik denk dat we al met zekerheid kunnen zeggen, dat we echt als de Winterjuffers een hele toffe troep zijn. 

We zullen maar bij het begin beginnen. We kwamen allemaal apart aan op het Thomas More honk in Prinsenbeek. Iedereen natuurlijk kei zenuwachtig, omdat de eerste indruk natuurlijk wel goed moet zijn. Maar dat beviel eigenlijk wel. Iedereen zocht al vrij snel anderen op waar ze zich even gingen voorstellen. En ja hoor, toen begon de leiding al te schreeuwen. Alle ouders de deur uit en toen was het troepsweekend officieel geopend!

We begonnen gelijk met vele spellen waar we elkaar een beetje beter leerden kennen. Iedereen had er uiteraard zin in en deed dus ook gezellig mee. Of we nou leuke feitjes over elkaar te weten kwamen of als prinsesjes door het lokaal dansten. Een goede start was het zeker. Maar ook iets officieels mag natuurlijk niet ontbreken. Een presentatie van de leiding waar zij zichzelf even voorstelden en wat uitleg gaven over de WSJ en wat ons precies te wachten staat. Nadat de helft al in slaap was gevallen, mochten we nog even naar buiten om bij te kletsen rond het kampvuur. Gelijk al de eerste nacht niet te vroeg naar bed en nog bijgekletst met de leiding en/of IST’ers. 

Zaterdagochtend, 8 uur, Laat me lekker verder slapen, dacht iedereen. De leiding stond weer met vrolijke muziek in de slaapzaal om ons uit bed te trommelen. Het zaterdagprogramma stond voor de deur. Na een lekker ontbijtje, gingen we weer verder met de volgende spellen. Daag elkaar maar uit voor een challenge of ga maar een geblinddoekt op zoek naar Piwi. Uiteraard weer hard gelachen, vooral omdat er een aantal zich aan de overkant van het veld bevonden en Piwi niet konden vinden. Na de lunch gingen we in groepjes Prinsenbeek in. Voer maar de opdrachten van je lijstje op aangewezen locaties in Prinsenbeek uit. Gingen we dan, samen op pad. Uiteraard weer veel leut en ook veel geklets. Af en toe een fotootje naar de leiding sturen in de hoop dat die goedgekeurd werd en daarna weer lekker verder. De waterscouts waren weer eens helemaal kapot van die 2 uurtjes wandelen, terwijl de landscouts dat natuurlijk wel gewend waren. Toch ff uitgerust en daarna smullen met een populair Koreaans gerecht, namelijk bibimbap. Uiteraard werd er met stokjes gegeten, wat niet iedereen even prettig vond, aangezien dit voor sommigen de eerste keer was om hiermee te eten. Later op de avond wou de leiding even onze Koreaanse kennis testen. Een leuke quiz met allemaal vragen over Korea en insecten. Er is zelf ook nog online gebeld met een andere groep, namelijk de vliegende herten. Je hoorde alle hersenen kraken over de pittige vragen, waar uiteindelijk dan een winnaar uit kwam. Aan het einde van de avond wederom bij het kampvuur gezeten. Deze wel iets eerder naar bed aangezien de buren het anders niet zo prettig zouden vinden. 

Zondagochtend stond de leiding weer in het lokaal om aan de dag te beginnen. De een had er wat meer moeite mee om uit zijn bed te komen dan de ander, maar die werden dan gewoon “voorzichtig” wakker geschud. De sfeer zat er in ieder geval goed in om goed van start te gaan. Zondag lekker op het honk gebleven om in groepjes verschillende activiteiten uit te voeren. Veel gehos en gezelligheid was zeker aanwezig. Iedereen lekker competitief, omdat iedereen natuurlijk wou winnen. Je zag echt wel dat op dit punt we echt al een leuke groep zijn. De dag nog goed afgesloten met wat activiteiten op het voedbalveld naast het honk. En toen stonden de ouders ineens weer op de stoep. Toch nog snel even een groepsfoto maken voor op social media. Iedereen weer zijn eigen richting op, maar met zeker een leuke herinnering naar dit troepsweekend en naar alle winterjuffers. 

Zoveel zin in Zuid-Korea en wat een fantastische troep zijn we toch met zijn allen. Kan nu al niet wachten op het volgende troepsweekend. Bedankt, Arjen, Mariska, Evi & Barend voor dit toffe weekend. Ook Loes, Marit & Jaap bedankt dat jullie onze troep ondersteunden als IST’ers. Ik ben trots om mezelf een winterjuffer te mogen noemen. Jij toch ook? 

Groetjes, De Winterjuffers!