Troepweekend 2

Geschreven door Lars.

 Vrijdag was het eindelijk zo ver. Troepweekend 2, iedereen weer zien en een weekend vol plezier. Na dat ik met DE fiets was gearriveerd op het kampterrein in Apeldoorn waren de jongens al begonnen met het opzetten van de tent. Ik was wel met de auto maar het laatste stuk vanaf de weg naar het terrein heb ik lekker gefietst. Ik hielp mee met het opzetten van de tent er zat niet echt een tempo in maar dat was ook niet echt nodig gelukkig. Toen de tent stond hebben we er ook een tarp voor gehangen en toen Bente langs liep met de vlag is deze er meteen in gehangen. Even onze spullen er in leggen en we konden starten. We moesten ons verzamelen bij de kampvuurplaats van het clubgebouw. Iedereen heeft Stadsreusstickers gekregen. 

We zijn een spel gaan doen het hete het verboden woord, je kreeg een kaartje en daar stond de naam van een troep op. Je moest de ander de troep laten raden door hem te omschrijven maar de meest voor de hand liggende woorden mocht je niet gebruiken. Dit zorgde er voor dat we echt de gekste dingen gingen bedenken zoals voor de pijlstaart vlinders dat we zijden: het vliegt en je kunt het weg schieten, dat wegschieten was dan de pijl en het vliegt was dan de vlinder. Iedereen had een lijst met de namen van de troepen en je moest dus raden 🙂

Daarna hebben we binnen nog even wat gedronken gekletst. Vervolgens is iedereen zijn tent op gaan zoeken, de ene sliep alleen, andere met hun eigen groep en ik met een aantal vrienden.

Zaterdag ochtend werden wij nog best vroeg wakker, om 8 uur zijn wij de tent uit gegaan en de tafels gaan klaarzetten en dekken voor het ontbijt. Dit was nog wel een uitdaging omdat er dus geen bestek mocht worden gebruikt maar alleen stokjes. Daarna hebben we het dansje geoefend wat we zullen gaan doen met het Nederlandse Contingent. Het is een leuk dansje maar ik heb echt nog even nodig om dit te leren. Hij is niet mega lastig maar ik ben niet zo goed in dansen en dansjes onthouden. 

Vervolgens hebben wij ons in 4 groepjes verdeeld omdat we 4 dingen gingen doen in een carrousel. het eerste wat we gingen doen was luisteren naar een uitleg over de Friendship badges. Hier ga je een tijd aan de gang binnen een bepaalde richting om dingen te verbeteren.

Toen we gingen doordraaien gingen we naar Vera en daar gingen we T-shirts oranje maken. Bij Bente gingen we naar de antwoorden luisteren op de vragen die we naar  2 vriendinnen van haar hebben gestuurd het eerste troepkamp.   

Als laatst bij Brian mochten we onze inbreng geven over de voorreis. Hier hebben we van alles genoemd en ik heb alles wel gehoord van klimbossen tot oude gebouwen en van een sportwedstrijd kijken tot naar de stad van de toekomst die ze daar hebben gebouwd. Hierna zijn we gaan lunchen en vervolgens een leer moment. Nu heb ik al examen gehad dus ben ik even lekker in de hangmat gaan liggen en heb ik nog met wat mensen een beetje gekletst.

Toen het leer moment voorbij zijn we een complimenten ronden gaan doen en een spel over de lijn. Er was een touw neer gelegd en Brain noemde van alles op en de ene kant was voor en de andere was tegen of ja dit hoort bij mij en de andere kant dit past niet bij mij hier mee hebben we elkaar beter leren kennen. Ook hebben we nog een spel gedaan in kleine groepjes waarmee je bij een ander groepje op het papier moest kijken hoe iemand was vermoord, waar en waar mee, Ook dit was een leuk spel.

Vervolgens is er een groep gaan helpen met koken en ik ben gaan helpen me het avondspel klaar zetten. We gingen een parcours bouwen met banken, tafels, stoelen en touwen. Daarna de lasers plaatsen en vervolgens de ontvangers. Als de ontvanger niet meer contact had met de laser ging er een piep af. Het ophangen was een helse klus omdat de tape er geen zin in had en als hij dus verschoof je meteen doof werd gemaakt.

We aten rijst en ik kan je vertellen dat dat met stokjes nog best een uitdaging is. Tijdens het eten werd er ook weer veel gekletst over de meest gekke dingen. Na het eten hebben het spel afgemaakt zodat we het daarna konden gaan spelen. Het spel was dat je tijd kon kopen en met die tijd kon je in het museum waar dus die lasers branden en als je die raakte was je af. Maar het doel was de kunstwerken die op papier waren afgedrukt te pakken zodat je die kon verkopen. Met dat geld kon je dan weer tijd kopen en ga zo maar door. Het was grappig om te doen en er was veer plezier in. 

Tijdens het spel werden er ook steeds een paar mensen naar binnen groepen om kleding te passen. Bij mij ging dit erg snel.

Tentje bouwen

Na het spel hebben we alles snel afgebroken zodat we binnen nog even gezellig konden chillen, wat drinken en een beetje kletsten. En toen zijn we maar eens ons bed gaan opzoeken. In de tent hebben we het nog even gezellig gemaakt. 

 Het was al weer zondag de laaste dag. We wilde het niet maar helaas was het wel zo, toen we wakker werden was het tijd om alvast wat spullen op te ruimen. Daarna hebben we ontbeten en dat deden we binnen want het begon nog best hard te regenen. Na het ontbijt heeft iedereen zijn spullen opgeruimd en alle tenten afgebroken. Vervolgens hebben we geluisterd naar een jongen die ons wat heeft verteld over het bronze award en daarna was het opruimen spullen pakken, bus inladen en naar huis!