Troepweekend 2 door de ogen van de spekkevers

Ook op dit tweede weekend hebben de spekkevers weer van alles meegemaakt. Bacon heeft er al het een en ander over verteld, maar die weet natuurlijk niet hoe het voor de jeugddeelnemers is geweest. Daarom is hij gaan rondvragen naar wie ons daar iets over wilde vertellen.

Hieronder kan je lezen hoe de jeugddeelnemers vonden hoe het weekend was!

Len

Hoi, Len hier.

Ik ga jullie weer wat vertellen over het tweede troepweekend van de Spekkevers en Bacon. Het begon allemaal vrijdagavond toen iedereen binnen kwam stromen en we gelijk al onze tenten moesten opzetten, daar moest je in slapen met je buddie. Toen hebben we het kamp geopend met iedereen. We krijgen toen ook onze troepdas (kijk op instagram voor de das!). Na het openen gingen we naar binnen voor een quiz en de volgorde van de winnende groepjes bepaalde de volgorde van keuze voor welke naam je patrouille kon kiezen. Mijn patrouille werd tweede en koos voor “de Speklappen”. We hebben later op de avond nog wat spelletjes gedaan en muziek geluisterd waarna we moesten slapen.

Zaterdag werden we wakker gemaakt en gingen we ontbijten, maar we moesten ook gelijk een lunchpakket maken want we gingen die dag een hike doen. Ons groepje moest bij de eerste post een eigen ecosysteem maken in een pot. Op een gegeven moment tijdens de tocht moesten we om een weiland heen, maar mijn patrouille had daar geen zin in dus we zijn er dwars doorheen gelopen. Toen moesten we wel over een slootje tussen twee weilanden heen springen, hahaha.
Eenmaal aangekomen bij de tweede post hadden we een drinkpauze en gingen we een foto maken met onze vriend Bacon. Toen we weer verder liepen kwamen een een ander groepje tegen. Niet veel later waren we bij de derde post, waar we met een petfles en materiaal uit de natuur een filter moesten maken. Hier waren we zo lang mee bezig dat we op een gegeven moment maar door moesten. Na een stuk door het bos kwamen we aan bij de vierde post waar we leerden over EHBO dingen voor als er iets gebeurt in Zuid-Korea. Daarna liepen we de snelste route terug naar het kampterein.
Toen eenmaal iedereen terug was gingen we even rusten en daarna avondeten maken. De rest van de avond hebben we een dansje geleerd voor het contigentskamp, nog een spel met houten palen gedaan, piramides gemaakt en onder een tafel door geklommen zonder de vloer te raken. We hebben daarna bij het vuur marshmallows geroosterd en zijn toen gaan slapen.

En jammer genoeg was het alweer zondag. We moesten voor 11 uur de tenten en alles ingepakt hebben. Daarna kwamen we met de patrouilles bij elkaar om de volgende activiteiten te doen: uitleg over het International Award for Young People, een brief schrijven aan jezelf, een gesprek over wat serieuze zaken en als laatste met pijl en boog op elkaar schieten! (De punten waren rubber ballen, dus veilig).

Uiteindelijke was het tijd om af te sluiten en was het kamp weer voorbij. Ik heb nu alweer zin in het komende clusterweekend en het ontmoeten van de andere troepen!

Groetjes Len

En nog meer verhalen

Er zijn natuurlijk nog veel meer verhalen om te delen! Ben jij een spekkever en wil je ook nog een stukje schrijven? Twijfel niet en stuur de troepstaf een berichtje.