Troepweekend 4 – Troep Klaverblaadje – 17, 18 en 19 Maart

Ons kamp begon in Bussloo zo’n 6 km verwijderd van Twello dit was een uurtje lopen, dat was ook gelijk onze eerste opdracht. Met al je bepakking moest je uithanden zien te blijven van de genadeloze zo genoemde “Hunters”, terwijl je opzoek was naar de verloren punten.
Na de tocht gezellig bij het kampvuur met z’n alle een wel verdiend broodje knakworst met fris.
Toen alleen nog tandenpoetsen tent opzetten en slapen want morgen was een grote dag.

Elke ochtend begint natuurlijk met corvee en een stevig ontbijt, daarna om goed wakker te worden een salsa lesje van Gerk-Johan en Pepijn gecombineerd met wat gymnastiek en een vleugje gestapo. Na het ontbijt hadden we een Metrospel, tijdens dit spel hebben we geoefend met verschillende Koreaanse apps en hebben we alvast wat kennis gemaakt met de Koreaanse cultuur. Daarna kregen we uitleg over wat ons in de middag te wachten stond…
Een ongekend spannende hike, maar deze hike was anders dan anders, een zo genoemde “cyberhike” waar het de bedoeling was door middel van een reeks vragen en opdrachten eerste te worden van de 26 troepen.
Onze troep had een geweldige verdeling tussen de opdracht makers en de vragen makers. Daarom ook een terechte 3e plek al zeg ik het zelf!
Na deze zenuwslopende nek-aan-nekrace hadden we wel wat vrije tijd verdiend.
Rond het avonduur weer heerlijk eten, daarna een interessant spel waar het de bedoeling was om mensen op de juiste plaats te zetten in een vliegtuig met behulp van informatie en tips. Uit dit spel moest blijken dat stereotypes niet altijd kloppen.
Na dit leerzame spel was het tijd voor wat hersenloze karaoke. Omtrent 1 uur was het weer tijd om weer onder de warme dekens te kruipen. Met in onze achterhoofden het idee dat morgen weer de laatste dag zal zijn helaas.


Deze ochtend was iets anders ingericht dan verwacht, natuurlijk even ontbijten en tent opruimen, maar dan lekker Koreaans koken en ons eigen gepersonaliseerde bordjes maken voor op het kamp terrein en nieuwe ideeën om het kamp terrein aan te kleden op de WSJ.
En als kers op de taart een geweldig duidelijke presentatie over de Korea-reis die ons nog te wachten staat.

Geschreven door Troepreporter Hugo.