Troepweekend twee!

Dag 1:

Bij ons tweede troepweekend had iedereen er weer veel zin in, maar toen we binnenkwamen was er niemand. We wisten zeker dat we goed zaten, er stond een vlag buiten het gebouw. Al snel werden er twee koffertjes gevonden en een brief. We hadden een tijdsschema gekregen, en moesten beginnen met de tenten opzetten. Dit ging redelijk snel, behalve voor de grotere tenten.

Buiten stonden verder ook twee laptops, beide in dezelfde teams meeting, met onze leiding. Volgens het tijdschema moesten we nu verschillende spellen doen, en er ontstond ook al snel chaos, omdat er mensen later aankwamen en midden in het spel vielen zonder leiding. Het was ontzettend leuk en chaotisch, maar uiteindelijk was het gelukt om iedereen een “vliegtuigticket” te verzorgen en in het vliegtuig te krijgen, en toen kwam onze leiding ook eindelijk tevoorschijn.

We werden geïnstalleerd als echte Heldenbokken, met onze nieuwe das! Dat was echt leuk, niemand van ons had verwacht dat we zo snel al onze dassen zouden krijgen.
We mochten toen een kampvuur maken, iets wat vorig kamp gevraagd was. Toen zijn we gaan slapen, ieder in zijn tent, met een nieuwe das per persoon. 

Dag 2: 

Nadat we wakker werden gingen we buiten ontbijten, iedereen was wel een beetje moe maar het ging nog wel. Na het eten kregen mensen corvee. Dit werd gekozen door onze namen uit een Bokkie-hoed te trekken. 

Toen gingen we levend stratego doen, in 3 groepen. We deden het met allerlei karakters uit Korea, van Kim Jong Un tot karakters uit de Squid Games. Dat was erg grappig om te doen met zijn allen. We hadden vrijwel het hele terrein om onze posten op te zetten en daar werd gebruik van gemaakt. 

We kregen rond de lunch ook onze voorlopige buddies. Om ons als buddies elkaar beter te leren kennen, deden we een buddyspel. De regels waren een beetje ingewikkeld, maar we moesten een insectenhotel maken met allerlei insecten die in het contingent van Nederland voor komen. We deden opdrachten bij een aantal posten, waarbij we silhouetten konden verdienen van alle “soorten” insecten. We konden ook delen van ons hotel krijgen door vragen te beantwoorden over insecten. De silhouetten konden we voor verschillende prijzen inwisselen voor de echte logo’s van de troepen. Die deden we in het hotel, en konden we punten verdienen. 

Op de eerste plaats waren Sophie en Ambre, op de tweede plaats waren Kevin en Job, en Rikki en Myrna. 

Dag 3
De derde en laatste dag van ons troepweekend brak aan. Sommigen waren vermoeider dan anderen, maar natuurlijk was de nacht ervoor iedereen netjes op tijd in hun nest beland. Dus natuurlijk was er niet overgelopen en dat was dus geen oorzaak van eventuele vermoeidheid. Het weer liet ons in het begin van de ochtend vallen zoals de regen dat deed en er werd dus binnen ontbeten. Een aantal van ons zijn die ochtend extra vroeg uit de veren gegaan om voor iedereen een gekookt of gebakken eitje te verzorgen. Na het ontbijt moest natuurlijk opgeruimd worden en daarna volgde zoals gewend het programma. Het tijdstip dat het programma zou beginnen was echter berekend door natuurkundigen dus precies 9 uur werd het niet.
Onze troepstaf had een renspel voorbereid, gecombineerd met een weer een stukje kennis over de Zuid-Koreaanse cultuur. In voorbereiding op het spel was er tijdens het kamp op de toiletten een poster opgehangen met alle informatie die we nodig hadden. Maar ook zonder die kennis kon je het spel spelen. Het spel werkte als volgt: er kwam een serie aan commando’s die aansloten op weetjes over de Zuid-Koreaanse cultuur. Als je het commando verkeerd uitvoert of als laatste was lag je uit het spel. 
Na dit energieke spel volgde vrije tijd, waarin degenen onder ons die dat nog niet hadden gedaan, hun tent op konden ruimen. Daarna gingen we over naar het volgende deel van het programma; yoga. Verpakt in een verhaal over onze reis deed onze hele groep een aantal rek en strek oefeningen. Hier werd ook duidelijk waarvoor we een handdoek mee hadden moeten nemen op het weekend, deze konden we gebruiken als yogamat. Al denk ik dat mijn handdoek nog steeds niet hersteld is van de vloer daar. Na deze yoga sessie gingen we verder in het thema selfcare en maakten voor onze troep en heerlijke lunch van Zuid-Koreaanse hapjes en gezichtsmaskers. Nadat de lunch verorberd was en de maskers weer van onze gezichten waren liep ons weekend bijna tot einde. We kregen de keus wat we wilden doen voor onze ouders ons op kwamen halen. Een uurtje werden er spelletjes gespeeld en gekletst. Nog één keer werden we verzameld om het weekend te bespreken, we mochten kritiek op het programma geven en vertellen wat we juist erg leuk vonden. Nadat dit essentiële stukje reflectie gedaan was brak 3 uur ‘s middags aan en werden de heldenbokken opgehaald en dat was het einde van ons tweede troepweekend.

Door Myrna en Rikki