We are on fire!

Ons eerste troepweekend! 
Troep Vuurlibel 

Vrijdag avond dag 1 van het troepweekend 

Na al wat gesprekken te hebben gevoerd over de app gingen we elkaar nu eindelijk in het echt ontmoeten.  

Op vrijdag avond 8 uur moesten we allemaal op het kampterrein zijn met al onze spullen wat al verrassend veel was (hoe gaan we dit ooit meenemen naar Zuid-Korea…). Hierna was het tijd voor een kennismaking bingo, bijna iedereen had van tevoren een formulier ingevuld over zichzelf. Waar de troepstaf nu een bingo van gemaakt had. Nadat we bij alle eigenschappen of weetjes een naam hadden gezet gingen we naar binnen. Voor de quiz over onze troep de WSJ en Zuid-Korea. Wist je bijvoorbeeld dat je in Zuid-Korea voor je 18e verjaardag een cosmetische ingrijp krijgt? En dat er 2000 mensen mee gaan met het Nederlands contingent? Toen werd er – het blijft scouting- een kampvuurtje gemaakt en is er behoorlijk wat gepraat en leerden we elkaar beter kennen. Ikzelf was de tijd helemaal kwijt tot er gezegd werd dat het al laat was en we toch maar eens naar binnen moesten en naar bed.  

Zaterdag dag 2 van het troepweekend  

Een half uur na dat we waker waren zaten we allemaal aan het ontbijt.  Na wat corvee was het weer tijd voor het programma. We gingen een wandeling maken met daar bij opdrachten om elkaar te leren kennen. Toen we allemaal bij het verzamel punt waren (een groepje was verdwaald) had de staf een verassing voor ons: we gingen een spel spelen met een andere troep namelijk Heldenbok! We waren in “Zuid- Korea” en gingen steden bezoeken waar we treinkaartjes voor nodig hadden. Deze konden we verdienen door een spelletje te spelen. Bijvoorbeeld een knikker doorgeven met stokjes of een potje twister! Voor de lunch kregen we noedels wat gegeten werd – uiteraard- met stokjes. Toen we weer terug waren bij het clubhuis hadden we even vrije tijd. Hierna was er een presentatie over wat we eigenlijk kunnen verwachten van de aankomende anderhalf jaar. Nou veel en we hebben er allemaal ontzettend veel zin in! Voor het avondeten hadden Koreaanse rijst met kip. Na het avondeten gingen we in groepjes een wandeling maken; het pad was verlicht door glowsticks en om de zoveel meter lag een kaartje met een vraag die iets te maken had met scouting of het aankomende traject. Dit zorgde voor gesprekken zoals wat heb je geleerd van Scouting hier kwamen hele mooie antwoorden uit.  Toen we terug waren bij het clubhuis hebben we een belofte aan onszelf geschreven die we over anderhalf jaar terug gaan lezen. Na dat alle groepjes hun terug waren was het tijd om onze feestkleding aantrekken. En hebben we gedanst op K3 en de pinguïndans…! Na een paar uur was het tijd om te slapen en alsof we genoeg slaap hadden ging deze nacht ook nog de klok achteruit…  

Zondag dag 3 van het troepweekend 

En weer zaten we na dertig minuten aan het ontbijt. Na het corvee gingen we twee spelletjes spelen. Hierna hadden we een gesprek over de regels, we waren dit kamp vrij losgelaten en wat voor regels wij fijn zouden vinden. En hadden we een challenge bedacht voor alle troepen uit het contingent – hint voor als je troep de challenge nog niet gedaan hebt – namelijk een levende piramide maken! Hierna gingen we Koreaanse pannenkoekjes maken een spelletje spelen en hebben we het gehad over participatie. En tijdens het wachten hebben we met zen alle nog een potje Hollandse leeuwen gespeeld. Toen was het weer tijd voor de lunch. En gingen we de presentatie voorbereiden die wij weer aan de ouders zouden geven. Na deze presentatie hebben we met zijn alle afgesloten en hebben we nog twee badges gekregen en een groepsfoto gemaakt. Maar toen was het toch echt weer tijd om naar huis te gaan! Het was een geweldig weekend tot in juni!