We zijn van start! Troepweekend 1 stond in het teken van kennismaken met elkaar en Zuid-Korea

Door: Troep Reporter Jorinde Kim Brad

Het eerste troepweekend is achter de rug en wat was het leuk! 

Na een paar kennismakingsspelletjes kenden we al een heleboel namen van jeugddeelnemers en de troepstaf. Daarna konden we natuurlijk bij het kampvuur zitten! Lekker opwarmen en een heleboel praten, wat ervoor zorgde dat we de eerste avond gelijk al nieuwe vrienden hadden gemaakt. Leuke verhalen werden uitgewisseld bij het vuur en in de slaapzalen en de volgende ochtend tijdens het ontbijt was iedereen vrolijk met elkaar aan het eten.

Voor die ochtend had de troepstaf een leuke hike uitgezet. We hadden zo heel veel tijd om te praten en tegelijkertijd meer over Korea te leren. Toen we later die dag een filmpje keken over de Jamboree, zag je hoe ontzettend enthousiast iedereen was. Nu al werden er allemaal plannen gemaakt en de verwachtingen van de Jamboree zijn allemaal anders. Maar het was wel heel duidelijk dat ieder lid van onze troep niet kon wachten op de trip! 

Diezelfde dag deden we allerlei verschillende spelletjes, waarbij je met je groepje steeds iets anders moest doen. Het leukste vond ik zelf het proeven. Daar zat je aan een tafel met een blinddoek voor en moest je telkens iets typisch Koreaans proeven en raden wat het was. Alles smaakte zo anders dan wat we hier eten! Dat merkten we ook tijdens het avondeten. We aten noedels met veel groentes. De meningen over het eten verschilden nogal, maar ikzelf vond het heel lekker! 

De laatste dag deden we weer verschillende spelletjes, zodat je een beetje kon zien waar iedereen goed in was. Er was bijvoorbeeld honkbal en karaoke zingen, maar ook schilderen en een escape room. Doordat de troepstaf bij elk spel andere groepjes maakte, werkte je met iedereen minstens één keer samen. Het was een super gezellige dag! 

In onze vrije tijd was ik vaak op het grasveldje te vinden waar ik spellen speelde met mijn vrienden en andere groepjes kinderen zaten vaak aan de tafels of bij de vuurplaats. Er was dus niemand die zich verveelde dit kamp, er was altijd iets te doen! 

En toen kwam helaas alweer het afscheid, tijd om naar huis te gaan. Maar gelukkig heeft iedereen er een aantal mooie herinneringen aan overgehouden en hebben we nu al super veel zin in het tweede weekend!