Algemeen 

Wanneer opent de inschrijving? 
Zodra de inschrijving is geopend zal dat via onze social mediakanalen bekend worden gemaakt en vind je alle informatie op deze website. 
Wanneer is de World Scout Jamboree 2023? 

De WSJ vindt plaats van 1 augustus tot en met 12 augustus 2023 in Zuid-Korea. Echter voor jeugddeelnemers en troepstaf zal ook een voor- en/of nareis worden georganiseerd. De exacte data daarvan zijn nog niet bekend. 

Is Zuid-Korea veilig genoeg? 

De WSJ-organisatie verklaart, dat het gebied van de jamboree veilig is. De contingentsleiding staat hierover in direct contact met de WSJ-organisatie en zo nodig met de Nederlandse ambassade in Zuid-Korea. 

Heeft de jamboree-organisatie ook een website? 

Jazeker. De organisatie van de WSJ in Zuid-Korea is te vinden op deze site:  https://www.2023wsjkorea.org/ 

  
Jeugddeelnemers 
Hoe oud moet ik zijn om als jeugddeelnemer deel te nemen aan de 25e World Scout Jamboree 2023? 

Een jeugddeelnemer mag bij de start van de WSJ niet jonger dan 14 en niet ouder dan 17 jaar oud zijn. Deelnemers aan de WSJ in Zuid-Korea moeten geboren zijn tussen 22 juli 2005 en 31 juli 2009.  

Wanneer zijn de voorbereidende weekenden? 

Per troep worden vier troepkampen georganiseerd. Ook is er één contingentskamp.  Je hoort de data van de voorbereidende weekenden van je troepstaf. 

Wat is een troep? 

Een troep bestaat uit 36 jeugddeelnemers en 4 stafleden (troepstaf). Deze troep wordt jouw groep voor de komende 2 jaar. 

Moet ik bij alle troepactiviteiten aanwezig zijn? 

Als jeugddeelnemer is het uitgangspunt dat je bij alle activiteiten aanwezig bent. Als je een keer echt niet kan, overleg dan met je troepstaf. 

Ik wil bij een vriend/vriendin in de troep, kan dat? 

Ja dit kan op het inschrijfformulier opgegeven worden. We kunnen dit echter niet garanderen. 

Ik heb een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, kan ik mee naar de World Scout Jamboree? 

Natuurlijk hangt dat van de beperking af (lichamelijk of verstandelijk, gebruik van medicijnen, speciaal dieet). Bij de World Scout Jamboree vragen we een actieve inzet van de deelnemers. Er zijn zeker mogelijkheden om scouts met een beperking te ondersteunen. Het is goed om te overleggen met de artsenvan het Nederlands contingent. Uiteindelijk neemt de contingentsleiding de beslissing over deelname. 

Wat zijn de deelnemerskosten en hoe kan ik betalen? 

Zodra de inschrijving open is delen wij de volledige deelnemersvoorwaarden op deze websiteIn de deelnemersvoorwaardenstaat exact vermeld wat de deelnemersbijdrage is en wanneer welke termijn betaald moet worden. Betaling van de deelnemersbijdrage wordt gedaan via iDeal. Met uitzondering van de eerste termijn zal voor de andere termijnen een iDeal-betalingsverzoek worden verstuurd naar het bij ons daarvoor bekende e-mailadres. 

Ik doe eindexamen in 2023, is dat een probleem? 

Dat is in principe geen probleem. Als de eindexamens direct na een contingentsactiviteit plaats vinden, proberen we tijdens de activiteit ruimte te bieden aan deelnemers en IST’ers, die willen studeren voor het centraal schriftelijk examen.  

 

IST 
Hoe oud moet ik zijn om als  IST’er deel te nemen aan de 25e World Scout Jamboree 2023? 

Een IST’er moet bij aanvang van de WSJ tenminste de leeftijd hebben van 18 jaar. Dit betekent dat je op of voor 22 juli 2005 geboren moet zijn. 

Heb ik als IST'er een VOG nodig? 

Ja, zowel de troepstaf als de IST’ers moeten beschikken over een geldige Verklaring Omtrent Gedrag . Is in SOL nu niet de juiste VOG voor jou geregistreerd, dan ontvang je na je aanmelding bericht van Scouting Nederland om een juiste VOG aan te vragen. Pas nadat je de juiste VOG hebt aangeleverd kan je inschrijving definitief worden gemaakt. 

 

Troepstaf 

Hoe oud moet ik zijn om als troepstaf deel te nemen aan de World Scout Jamboree 2023? 

Als troepstaflid ben je op 01-01-2021 minimaal 20 jaar oud. 

Hoe worden troepstafteams samengesteld? 
Bij het samenstellen van de teams streven we naar een goede verhouding tussen competenties, man/vrouw, jong/oud en ervaren/onervaren. 

Worden er activiteiten voor troepstaf georganiseerd? 
Voor troepstaf zullen enkele Troepstafweekenden en -dagen georganiseerd worden ter voorbereiding op de troepweekenden, voorreis en de WSJ23 zelf. 

Kan ik nog mee als IST als ik na de selectiedagen niet geselecteerd ben als troepstaf? 
Ja, dat is mogelijk. Begin december zal bekend zijn of je na sollicitatie wel/niet mee kunt als troepstaf. Je kunt je dan nog tot eind december inschrijven als IST. 

Wat zijn de kosten en hoe kan ik betalen? 
Zodra de inschrijving open is wordt op deze website ook de medewerkersvoorwaarden gedeeldZie hiervoor de medewerkersvoorwaarden voor troepstaf. 

Heb ik als Troepstaf een VOG nodig? 

Ja, zowel de troepstaf als de IST’ers moeten beschikken over een geldige Verklaring Omtrent Gedrag voor de gebieden die voor de functie van belang zijn. Is in SOL nu niet de juiste VOG voor jou geregistreerd, dan ontvang je bericht van Scouting Nederland om een juiste VOG aan te vragen. 

Ik wil graag met een vriend/vriendin in een troepstafteam. Kan dat? 
Bij het samenstellen van de teams streven we naar een goede verhouding tussen competenties, man/vrouw, jong/oud en ervaren/onervaren. We kijken dan niet naar vriend of vriendin. 
 

COVID-19 en vaccineren 

Is een Covid vaccinatie verplicht voor Zuid-Korea? En verplicht voor deelname aan NL contingent? 

Op dit moment is er geen verplichting tot vaccinatie en in Nederland kan niemand verplicht worden tot welke vaccinatie dan ook. Of er een deelnameverbod komt bij geen vaccinatie of geen aantoonbare negatieveuitslag van een coronatest is nog niet bekend. 

Hoe gaat het Nederlandse contingent om met COVID in de voorbereidingsperiode? 

Gezien de onvoorspelbaarheid van verspreiding van Covid-19 onder de bevolking en de toenemende kennis omtrent de besmettingen, is het vrijwel onmogelijk om ver in de toekomst te kijken. We zullen voor elke activiteit moeten bepalen welke maatregelen genomen moeten worden om de activiteit veilig, gezond en coronaproof te laten verlopen, Hierbij zullen de adviezen en regels van RIVM, Scouting Nederland en de overheid als leidraad dienen. 

 

 

Mijn vraag staat niet in deze lijst, waar kan ik terecht met mijn vraag? 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.