Troepstaf 
Deelnemers gaan in troepen van 36 jeugdleden naar de WSJ23 te Zuid-Korea. Troepstafleden begeleiden hen in het traject naar de WSJ toe, tijdens de WSJ zelf, en natuurlijk achteraf tijdens een gezellige reünie. Elke troep wordt door een troepstafteam bestaande uit 4 mensen begeleid.  

 

Wat doe je als troepstaf? 

In het Nederlands contingent staat een actieve inbreng van alle contingentsleden voorop. Als troepstaf faciliteer jij de inbreng van jeugddeelnemers. Je bent niet alleen actief voor je eigen troep, maar je ondersteunt en versterkt ook andere troepen waar nodig. Als troepstaf doorloop je ook je eigen traject. Samen met het Contingent Management Team (CMT) zorg je voor je eigen voorbereiding en ontwikkeling. Veel meer dan bij vorige edities, is er deze keer mogelijkheid tot eigen inbreng.  Vanaf begin 2022 tot eind 2023 ben je troepstaf in het Nederlands Contingent. Je komt in deze periode meerdere keren bij elkaar met andere troepstafleden en CMT om met elkaar te overleggen en ervoor te zorgen dat de jeugddeelnemers een fantastische tijd zullen hebben. Dit kunnen een aantal avonden, dagen en ook weekenden zijn. Je zorgt met je troep voor vier leuke troepweekenden en een contingentskamp. Daarnaast zijn er enkele troepstafdagen- en weekenden samen met andere troepstaf en CMT. 
 
Voor je agenda alvast een aantal data voor troepstaf/CMT-bijeenkomsten: 
- 20 en 21 november 2021: Selectiedagen
- 7-9 januari 2022: Troepstafweekend 1
- 13-15 mei 2022: Troepstafweekend 2
- 10 september 2022: Troepstafdag 1
- 4 februari 2023: Troepstafdag 2
- 30 april 2023: TS/CMT overlegmoment
- 8 juli 2023: laatste overleg voor vertrek TS/CMT
- 25 november 2023: Troepstafreünie 

 

Troepstafteam 

Elke troep wordt straks begeleid door een troepstafteam van vier mensen die samen in ieder geval de volgende competenties beheersen: 

  • Programma maken en uitvoeren 
  •  Communicatie 
  •  Materiaalbeheer en vervoer 
  • Inzicht in fourage aantallen 
  • Leiderschap 
  • Kennis van EHBO 
  • Budget beheren 

Hoe word je troepstaf? 
Om troepstaf te worden, moet je solliciteren via [inschrijftermijn is verlopen, je kan niet meer solliciteren], daarnaast stuur je een motivatiebrief, scouting CV met foto. Als dit alles bij ons binnen is, krijg je een lijst met vragen. Na invulling van deze lijst, word je uitgenodigd voor een online kennismakingsgesprek. De start van deze gesprekken zullen mogelijk al voor de zomervakantie 2021 plaatsvinden.  Pas na de sluiting van de inschrijving van de jeugddeelnemers (1 december 2021) weten we hoeveel troepstafteams er precies nodig zijn. Op de selectie-dagen (20 en 21 november 2021) zullen de troepteams samengesteld worden. Begin december 2021 krijgt iedereen bericht of er een plek is in een troepstafteam. Tijdens het eerste troepstafweekend in januari 2022 worden de teams bekend gemaakt. Mocht na de selectie-procedure blijken dat er geen plek voor jou is als troepstaf, dan krijg je de mogelijkheid om alsnog als IST'er  in te schrijven.  

Wat wordt er van een troepstaf lid verwacht? 
Deze functie is een mooie uitdaging, het geeft jou de kans om je kwaliteiten zoals, samenwerken, informatie overdragen, troubleshooten, initiëren, etc., een bijzondere impuls te geven. Vanzelfsprekend ben je lid van Scouting Nederland en heb je een landelijke VOG of overleg je deze voorafgaand aan je formele benoeming. Je bent geboren vóór 01-01-2001.  We gaan ervan uit dat je enige ervaring hebt met de doelgroep (Scout en/of explorers), je de deelnemers vooropzet, open en sociaal vaardig bent, met deelnemers, ouders en andere stafleden om kunt gaan. Leiding geven of begeleiden van een van deze speltakken is een pré. Het beheersen van de Engelse en Franse taal zijn zeker tijdens de WSJ2023 handig. Bekijk voor alle zaken die je als bagage dient te hebben naar de vacaturetekst. Je agenda heeft voldoende ruimte om tot en met eind 2023 volop met de WSJ23 bezig te zijn. We gaan ervan uit dat het je gemiddeld 1 dagdeel per week voor de WSJ23 bezig bent. Op sommige momenten ben je echter meerdere dagdelen per week bezig en op andere momenten is het weer rustiger. 

Solliciteren kan van 1 juli 2021 tot 4 oktober 2021. Voor de kosten en andere informatie zie de medewerkersvoorwaarden TS.

Heb je nog vragen die niet beantwoord zijn met bovenstaande tekst, de medewerkersvoorwaarden of vind je niet terug in de FAQ’s? Stuur dan een mail met je vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.