Aankomst 1e CMT’ers in Korea

Suzanne, Bert, Lieske, Rutger en Wim zijn de eersten van het Contingent Management Team (CMT) die aan zijn gekomen in Korea. Hieronder een kort verslag van hun eerste dag in de voorbereiding op de komst van de troepen!

In het vliegtuig krijgen we zoals verwacht een drietal formulieren onder ons neus die we moeten invullen. Gelukkig hebben we de uitleg uit de reisapp bij de hand en kunnen we die als leidraad gebruiken bij het invullen. Bij aankomst in Korea is het daarmee makkelijk langs alle autoriteiten te komen: een snelle temperatuurcheck, een sticker in je paspoort en gauw door naar de bagagebanden. De bagage komt al voorbij op de bagagebanden, de oranje flightbags maken het makkelijk om onze tassen er af te vissen.

Ook al ben je er nog nooit geweest, veel is herkenbaar: de Koreaan die ons op komt halen staat met een Nederlands Contingent logo achter het glas al op ons te wachten en de in de aankomsthal worden we verwelkomd met het WSJ logo op de schermen.

Er is dan heel even tijd om gauw aan het thuisfront te laten weten dat de vlucht goed is verlopen. Handig zo’n WiFi netwerk op de luchthaven. Ook om meteen de eerste zaken in Korea te regelen.

Na een korte lunch/snack (het is hier 7 uur later dan in Nederland) is de volgende stop een grote winkel waar de eerste voorbereidende inkopen voor de troepen worden gedaan. Honderden pakjes drinken, cakejes en snacks vinden de weg naar het boodschappenkarretje.

En dan door naar Pine, waar de allereerst de avondmaaltijd klaar staat. De Koreaanse staf is blij dat we er zijn!

De avond wordt verder gevuld met het sorteren van de 1400 OV kaarten, labelen van materialen voor troepstaf, verwerken van de bonnetjes in de administratie. En dan naar bed… De wekker gaat morgen weer vroeg (rond 01:00 uur Nederlandse tijd). Morgen weer een dag met een hoop klussen. Dan vertrekt ook de volgende ploeg CMT’ers die maandag aankomen in Korea. Slaap lekker!


Download hieronder de douane formulieren (zet ze op je telefoon) die je helpen om tijdens je vlucht de vereiste formulieren in te vullen.