International Service Team

IST’er op de WSJ

Je bent te oud om zelf als jeugddeelnemer naar de WSJ te gaan maar vindt het belangrijk dat de jeugddeelnemers een top WSJ kunnen beleven en je wil je daarvoor vrijwillig inzetten. Jouw energie motiveert anderen om er ook voor te gaan. Je weet van aanpakken en hebt er zin in om je op allerlei manieren in te zetten om het evenement mogelijk te maken en krijgt daarvoor veel internationale vriendschappen en een internationale uitdaging terug. Je bent een teamspeler en gaat ervoor dat ‘wij’ de klus samen klaren. Wij het contingent en wij de IST’ers.

IST hub: dé plek voor IST’ers

Ben je ingeschreven IST’er bij het Nederlands contingent? Dan is de IST Hub jóuw plek! Bij de inschrijving hebben we je gevraagd je profiel op de IST Hub in te vullen. Zo kunnen we je matchen aan troepen, projectgroepen en teams binnen het Nederlands contingent en kan jij, met je specialistische kennis en kunde, je bijdrage leveren aan de ervaring van de jeugddeelnemers van het contingent. En niet onbelangrijk, je krijgt er ook iedere keer weer een leuke ervaring en een mooie herinnering voor later voor terug.

Wat doe je als IST’er?

Tijdens de jamboree zul je taken uitvoeren om het evenement mogelijk te maken. Dit gebeurt via zogenoemde jobs. Dit zijn zeer verschillende jobs, variërend van verkeersregelaar tot het begeleiden van een programmaonderdeel of helpen bij de shows. Deze jobs zul je uitvoeren in internationale teams. Hierdoor is het een unieke ervaring en mogelijkheid om nieuwe vrienden te maken.

Welke klus je uiteindelijk op de jamboree zal doen hangt af van het aanbod van de organisatie en jouw voorkeuren. Het kan zijn dat je graag de ervaring uit je werk of studie ook inzet in Zuid-Korea, maar het kan ook zijn dat je enthousiast bent om eens iets heel anders te doen.

Je reist als IST’er op eigen gelegenheid naar het jamboreeterrein. Dit biedt je de mogelijkheid om alleen, of met anderen, die je in het voortraject leert kennen, voor of na de jamboree rond te reizen in Zuid-Korea.

Tijdens de periode tot de jamboree, het voortraject, zijn er een aantal bijeenkomsten voor IST’ers. In februari 2022 is de startdag en later zijn er 2 IST-festivals met overnachting, een contingentskamp en de reünie na de WSJ. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door IST’ers, daarnaast zijn er mogelijk meer klussen die IST’ers kunnen doen tijdens andere weekenden of activiteiten.


IST basics

Bekijk hieronder de IST basics, waarin oud-IST’ers vertellen over hun ervaringen.

IST basics 1: het voortraject
IST basics 2: de reis

Kalender

Er zijn geen events!

Veel gestelde vragen

IST

Categorie: IST

Ja, zowel de troepstaf als de IST’ers moeten beschikken over een geldige Verklaring Omtrent Gedrag . Is in SOL nu niet de juiste VOG voor jou geregistreerd, dan ontvang je na je aanmelding bericht van Scouting Nederland om een juiste VOG aan te vragen. Pas nadat je de juiste VOG hebt aangeleverd kan je inschrijving definitief worden gemaakt.

Categorie: IST

Een IST’er moet bij aanvang van de WSJ tenminste de leeftijd hebben van 18 jaar. Dit betekent dat je op of voor 22 juli 2005 geboren moet zijn.

Categorie: IST

IST’ers zijn zelf verantwoordelijk om bij het jamboree terrein aan te komen. Je zult dus zelf je reis moeten regelen. Vaak is het wel zo dat IST’ers samen reizen en in groepjes een voor- of nareis maken. Houdt er rekening mee dat een IST’er enkele dagen voor en na de WSJ op het terrein aanwezig dient te zijn. 

Categorie: IST

Tijdens het voortraject zullen er verschillende bijeenkomsten zijn voor IST’ers. Deze bijeenkomsten zijn voor en door IST’ers. Hier kunnen IST’ers dus meehelpen om het programma en andere zaken te regelen. Daarnaast zullen er af en toe klussen aangeboden worden om te helpen bij troepweekenden, contingentskamp of andere activiteiten. Ook is er de mogelijkheid, als IST’er, jezelf aan te bieden. Bijvoorbeeld als jij een unieke activiteit wilt begeleiden. We zullen zoveel mogelijk IST’ers de kans geven ergens te helpen, maar er zal niet voor iedereen een taak zijn tijdens het voortraject. 

Categorie: IST

Als je mee gaat als IST’er zul je tijdens de jamboree taken uitvoeren om het evenement mogelijk te maken. Dit gebeurt via zogenoemde jobs. Dit zijn zeer verschillende jobs, variërend van verkeersregelaar tot het begeleiden van een programma onderdeel of helpen bij de shows. Deze jobs zul je uitvoeren in internationale teams. Hierdoor is het een unieke ervaring en mogelijkheid om nieuwe vrienden te maken.  

Categorie: IST

De IST Hub is een website waar je als IST’er kan inloggen. Op de IST Hub vul je je profiel in, zodat de IST-coaches dit kunnen gebruiken om je goed te ondersteunen en kunnen zien wat je ambities zijn voor het voortraject en de WSJ zelf. Daarnaast kun je op de IST Hub vacatures vinden voor taken tijdens het voortraject en kun je het laten weten als je bijvoorbeeld zelf iets leuks te bieden hebt voor een troepweekend. Verder vind je er contactgegevens van het CMT, kun je jouw foto in het overzicht zetten en is er een handboek waarin we alle verstrekte informatie bundelen. De IST Hub is de plek om als IST’er regelmatig te bezoeken tijdens het voortraject. 

Categorie: IST

Natuurlijk zal een IST’er meegaan naar de WSJ, maar ook tijdens het voortraject zijn er bijeenkomsten speciaal voor IST’ers. We beginnen met een startdag in februari 2022. Verder zijn er 2 IST festivals met overnachting, het contingentskamp en natuurlijk na de WSJ de reünie.