CMT zet weer mooie stappen

cmt apr18Toen de troepstaf na de troepstafdag onderweg naar huis was, bleef het contingent management team nog bij elkaar: Met veel nieuwe input van de fact finding trip naar Amerika en ook van het bezoek aan de Head of contingents meeting konden er weer flinke stappen gezet worden in de plannen. Natuurlijk duurt het nog een hele tijd voordat het contingent echt onderweg is naar Amerika, maar tot die tijd moet er nog veel gebeuren: Er moeten vliegdata bepaald worden, er moeten overnachtingsplekken voor de nareis geboekt worden, het programma voor de nareis moet bepaald worden en er moeten ook contingentsspullen naar Amerika vervoerd worden. Al deze acties leveren werk en nieuwe uitdagingen op voor alle teams binnen het CMT.

Na de troepstafdag was er ook tijd om na te genieten, om bij te praten en om lol te trappen. Op zondag zijn we als team weer verder gegroeid en alle teams kunnen nu weer aan de slag om nieuwe stappen te zetten. En één ding is zeker: De World Scout Jamboree komt steeds dichterbij...

Troepstafdag: "We hebben genoten van jullie!"

tsd3Vandaag vond in Leusden de troepstafdag plaats. Er was tijd om bij te praten, na te genieten en om de troepstaf voor te bereiden op het tweede troepweekend. De contingentsleiding is uiteraard trots op de troepstaf: "We hebben genoten van jullie en van jullie activiteiten!" En... de tijd vliegt: "Over 454 dagen staan we al aan de andere kant van de plas!"

tsd2Tijdens deze dag werd de troepstaf ook bijgepraat over het bezoek van Marcel en Suzanne aan de Verenigde Staten en aan het jamboree-terrein: "De Amerikanen zijn al best ver, maar... alles kan nog veranderen!" glimlacht Suzanne. Toch is het mooi om de eerste ideeën over de World Scout Jamboree, over de reis en over de nareis te horen. Maar er ligt nog niets vast, alles wordt eerst goed uitgewerkt voordat er beslissingen worden genomen. Ook de kennismaking met het jamboree-terrein was bijzonder: "Alles is groot... en ver!" Het ziet er geweldig uit, maar de afstanden zijn flink. De verdere uitwerking komt uiteraard nog, er is nog genoeg tijd.

tsd1Het programma bestaat ook uit uitwisseling over het eerste troepweekend, over tips over diversiteit en hoe je daarmee om gaat en over het vormen van een nog betere troep. 's Middags is er tijd om andere kanten van Amerika te leren kennen: Een deel van de troepstaf maakt desserts voor na het avondeten, een deel maakt auto's om de Pinewood Derby na te spelen en een flinke ploeg gaat uit zijn dak bij het line dancen. Het is even wennen, maar wat is het leuk en verslavend om te doen! Ook het spel curling is best relaxt: Met gooistenen probeer je op een gladde plaat een soort jeu de boules te spelen. De troepstaf krijgt al snel ideeën hoe ze deze ervaringen om kunnen zetten in een programma voor een troepweekend. Vlak voor het eten gaat de troepstaf nog aan de slag met het Amerikaanse schoolsysteem. Via veel snelle spelletjes bereiken ze al snel het highschool-niveau en na een pittige test kunnen ze zelfs op de universiteit belanden!

Te snel is het al tijd om te eten... de Mexicaanse wraps smaken heerlijk, de toetjes vullen de laatste gaatjes op en daarna is het al tijd om af te sluiten. De troepstaf gaat naar huis met veel nieuwe ideeën voor het volgende troepkamp en voor een komend clusterkamp en wat was het heerlijk om zo samen bij te kletsen en te brainstormen. Een topdag dus!

Head of contingents meeting: Heel veel nieuws!

sbr aDe contingentsleiders Suzanne en Marcel waren de afgelopen dagen bij de Head of contingents meeting in West-Virginia en hebben ook het terrein bezocht, waar over ruim een jaar de World Scout Jamboree gehad. Ze kregen heel veel nieuwe informatie, leerden veel nieuwe mensen kennen en... keken hun ogen uit op het WSJ-terrein.

Het WSJ-terrein is 10 000 hectare groot en daar omheen ligt nog een flink nationaal park. Tijdens een bezoek aan het terrein bleek dat het er geweldig uitziet, maar natuurlijk wordt het nog veel beter met 40.000 scouts! Er waren tijdens deze HOC-dagen veel presentaties en gelukkig waren er op veel vragen al goede antwoorden. Er werd er ook meer duidelijk over de IST-jobtoewijzing, over de medische voorzieningen, over de registratie, over de tenten en over de materialen voor troepen en ga zo maar door.

De komende tijd wordt er nog veel meer duidelijk en we zullen deze informatie uiteraard op tijd met het contingent delen. Vandaag reizen Suzanne en Marcel weer terug naar Nederland, het contingent management team kan weer mooie stappen zetten in de verdere uitwerking van de plannen.

Contingentsleiders op bezoek bij Nederlandse ambassade

amb1aOp hun reis door de Verenigde Staten hebben contingentsleiders Suzanne en Marcel een bezoek gebracht aan de Nederlandse ambassade in Washington. De Nederlandse ambassade kan veel voor ons betekenen, gelukkig hebben ze uitgelegd wat ze allemaal voor ons kunnen doen.

Sowieso wil de ambassade graag weten dat er een grote groep Nederlanders in de Verenigde Staten is. Zij weten nu ook hoe de het contingent zich op deze trip voorbereidt. En de ambassade-medewerkers hebben ook meegedacht: Hoe kunnen we Nederland promoten tijdens de World Scout Jamboree? Zijn alle Nederlandse lekkernijen zomaar te koop in de VS (Roze koeken en speculaas in ieder geval wel...)? Hoe komen we zo handig en snel mogelijk de VS binnen? En... wat kunnen zij voor ons doen bij problemen? Het is mooi dat dit contact er nu al is, ook de komende tijd kunnen we al op hun hulp en ondersteuning rekenen.

Suzanne en Marcel zijn ondertussen al doorgereisd naar West-Virginia voor de Head of Contingents-meeting.