CMT-weekend: Bijzondere gasten en mooie plannen

aP1220642Dit weekend was het contingent management team  bij elkaar in Ommen. De contingentskamp stond hoog op de agenda, maar er was ook veel tijd om bij te kletsen, lol te trappen en om het terrein van Gilwell Ada's Hoeve nog beter te leren kennen. Na een snelle start op zaterdag vertrok de groep al snel naar een manege in de buurt. Een overwachtse activiteit stond op het programma: Paardencoaching! Om de beurt mocht iedereen kennis maken met één van de paarden en mocht proberen om het dier te laten volgen, te laten luisteren en de leiding te nemen. Dat viel lang niet altijd mee, maar het vormde wel een mooie ervaring. De opdracht waarbij je een ander CMT-lid moest mennen ging al een stuk beter...

aP1220708Na een boodschappenrondje in Ommen stond er een flinke schaal hutspot op tafel, vooraf gegaan door tapas en afgesloten met een toetjesbuffet. De dag was nog lang niet om... in de avond is er veel overlegd, zijn er spelletjes gespeeld en smaakten de hapjes en drankjes prima. Op zondag was er tijd om tussen de buien door het terrein te verkennen, inmiddels is de terreinindeling al bijna af, het programma krijgt vorm en de eerste concepten voor de draaiboeken zijn in de maak. 

Het was een prima weekend met veel inhoud, veel gezelligheid en veel onverwachte momenten!

Amerikaanse formulieren: de uitleg

hulpbijAMformulierenDe jeugddeelnemers hebben in een mail links, codes en formulieren ontvangen van de Amerikaanse organisatie ontvangen. Een toelichting over het invullen, over de betekenis en over het uploaden vind je nu op de website wsj.scouting.nl bij Downloads. Veel succes!

Mail van de Amerikaanse organisatie

wsj mail kleinDe Amerikaanse organisatie is bezig om mails te sturen naar de jeugddeelnemers van het Nederlands contingent. In dit bericht vind je een toelichting op deze mails. Deze mails, die doorverwijzen naar toestemmingsformulieren, zijn erg belangrijk en enkele formulieren zijn verplicht om in te vullen.

Fase 1 – Inschrijven

Nadat u uw zoon/dochter ingeschreven heeft bij het Nederlands contingent, hebben wij alle jeugdleden ingeschreven bij de Amerikaanse jamboree-organisatie. Die fase is inmiddels afgerond.

Fase 2 - Acknowledgement and Consent Forms

De Amerikaanse organisatie zet nu , eerder dan door ons verwacht, een tweede stap: Zij versturen een verzoek tot bevestiging van de inschrijving en ook vier toestemmingsformulieren naar alle deelnemers aan de World Scout Jamboree.

Deze mail van het mailadres 2019 World Scout Jamboree <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.> wordt gestuurd naar het mailadres van de ouders, dat bij de inschrijving als eerste is opgegeven. In deze mail staat een unieke registratiecode en een verwijzing naar een website.

Op deze site staan vier formulieren, die ingevuld moeten worden. De makkelijkste manier is om deze formulieren uit te printen, te ondertekenen, te scannen en weer te uploaden. Het gaat om de volgende formulieren:

  • Formulier 1: Risk Acknowledgement – Toestemming om deel te nemen aan de diverse activiteiten op de World Scout Jamboree
  • Formulier 2: Medical Consent to Treat – Toestemming voor medische behandeling
  • Formulier 3: Whitewater Rafting Release – Toestemming om mee te doen aan het Raften
  • Formulier 4: Immunization Exemption (if applicable) – Vrijstelling van vaccinaties (indien gewenst). Alleen in te vullen wanneer u een vrijstelling wilt voor de verplichte of aanbevolen vaccinaties.

Formulier 1 en 2 zijn verplicht. Formulier 3 is niet verplicht, maar wanneer dit niet aanwezig is, mag de jeugddeelnemer niet raften. Formulier 4 is een eigen keus.

De formulieren staan ook op de website van het Nederlands contingent. Hier zal ook op korte termijn een uitleg te vinden zijn over hoe deze stappen doorlopen kunnen worden.

Overigens is het nu het moment om nu alvast een paspoort aan te vragen als dat nog niet is gebeurd. Het paspoort moet geldig zijn tot na terugkomst in Nederland. Tijdens het volgende troepweekend in maart is het de bedoeling, dat alle deelnemers een kopie meenemen van hun paspoort, dat ze komende zomer tijdens de reis gaan gebruiken.

Binnenkort ontvangt u meer informatie over de paspoorten, over fase 3 van de inschrijving en over een aantal andere formulieren die nog ingevuld moeten worden.

Als u de mail van de Amerikaanse organisatie niet in uw inbox vindt, kan deze ook in de spambox terecht gekomen zijn.  

Troepstafdag: Veel informatie en een rap-workshop

tsdJAN1Vandaag vond in Houten de laatste troepstafdag plaats. En weer was er veel nieuwe informatie voor de troepstaf. Steeds meer details worden duidelijk, steeds meer puntjes worden op de i gezet en de groep troepstaf wordt steeds hechter en steeds gezelliger. En… we tellen af: 2019 is het jaar van de World Scout Jamboree!

Op zondagmorgen komt de troepstaf al enthousiast binnen in Houten, snel koffie met een koekje en dan beginnen. Er staat nog veel op de rol: Een troepweekend, een contingentskamp, de reisvoorbereidingen, de WSJ, de nareis, een reünie… De tijd vliegt! Na een korte intro volgt de troepstaf informatieve workshops bij Logistiek&inkoop waar ze al hun vragen over het reizen kunnen stellen, bij Programma waar ze informatie krijgen over de buddytroepen, bij Communicatie over social media onderweg en bij Troepstafcoördinatie waar ze nadenken en plannen maken voor het troepstafteam.

tsdJAN2Na twee rondes workshops is het tijd voor iets anders: Een rap-workshop! Ieder troepstafteam gaat een rap maken over de eigen troep. Begeleid door ervaren rappers willen ze meteen aan de slag. Maar… daar is wat voorkennis voor nodig: Al snel vliegen de rap-termen door de zaal. Volle rijm, smokkelrijm, dubbelrijm en homoniemenrijm… voor de troepstaf is het al snel geen probleem meer. Na de korte samenvatting “Rappen is niks meer dan rijmen op de vierde tel” gaan de teams aan de slag. Een half uurtje later zijn de raps al klaar: Over moppen tappen, over gezelligheid, over een zachte G en zelfs het recept voor Kletskoppen komt erin voor. Natuurlijk volgt er een optreden van de rappers zelf, maar ook de troepstaf komt aan de beurt. Het is een prachtprestatie en na de optredens is het weer tijd voor… informatie.

tsdJAN3Als alle informatie gedeeld is en ook de functie-overleggen zijn achter de rug, is het al tijd om af te gaan sluiten. Het was een prima dag, een volle dag en een informatieve dag. De troepstaf is weer een stuk wijzer geworden en alles begint nu echt steeds duidelijker te worden… tot in de details.