Contingentskamp / Sluiting: We zijn klaar voor Amerika!

wsj ck sluit3Het contingentskamp is echt voorbij: Vanmiddag heeft het hele contingent genoten van de sluiting. Na toespraken, de aftermovie en de diploma-uitreiking was het eindelijk tijd om de voorbereidingsperiode af te sluiten. Iedereen heeft de highschool afgesloten en is klaar voor vertrek naar Amerika. In juli vertrekt iedereen naar Amerika!

Wendy Beenhakker, internationaal commissaris van Scouting Nederland, is trots op deze oranje invasie en ze bedankt de ouders voor de support. Alle deelnemers zijn ook blij met haar verzoek: "Geef de deelnemers wat extra zakgeld mee!" Ook contingentsleiders Suzanne en Marcel zijn trots: "Jullie zijn er klaar voor!" Ook de 'headmaster' van Scouting Nederland neemt het woord: Hij bedankt de troepstaf en reikt ze hun diploma uit, de troepstaf heeft de deelnemers uitstekend voorbereid op de reis naar de Verenigde Staten.

wsj ck sluit1Alle sprekers hebben nog tips voor de deelnemers en IST'ers: Geniet van wat je meemaakt! Geniet van alle verschillen! Neem een vriendenboekje mee! Maak o veel mogelijk vrienden! Neem genoeg schone onderbroeken mee! Loop rond en probeer te ontdekken! Ook voor de ouders is nog een tip: "Laat je kind genieten!", het is best logisch dat de deelnemers zo druk zijn met genieten, dat ze thuis helemaal zijn vergeten.

wsj ck sluit2Na alle toespraken en diploma's is het tijd voor hèt moment om de highschool-tijd van de voorbereidingsperiode af te sluiten: Alle deelnemers springen op, tellen af van 60 naar 0 en dan gaan alle graduation-hoedjes de lucht in. Een heerlijk gevoel om samen de voorbereiding af te sluiten en om af te gaan tellen naar de reis naar Amerika. Half juli vertrekken we echt... we zijn er klaar voor na dit fantastische contingentskamp!

Contingentskamp / Actief en ontspannen op zondagochtend

wsj ck zomo3Op zondagmorgen is het al vroeg erg warm, maar... dat betekent niet dat iedereen wil gaat zitten. De IST'ers en de troepen zijn al druk met inpakken, maar rond 10u zijn ze op het grote terrein: De IST'ers worden hier bedankt en er wordt een groepsfoto gemaakt en de deelnemers spelen het contingentsspel. Daarna is er gelukkig genoeg tijd om de schaduw op te zoeken en te ontspannen.

wsj ck zomo2De deelnemers hopen vanmorgen hun highschool af te ronden en kunnen een aantal verschillende vakken volgen, zoals Physical Education, Biology of het vak French. Het is erg warm, maar dat houdt ze niet tegen! Er wordt gezwomen in de Vecht, deelnemers bouwen typisch Amerikaanse bouwwerken van bamboestokken, er wordt gepuzzeld, deelnemers maken menselijke piramides enz. In de schaduw liggen ook hier en daar groepjes deelnemers: "Wij spijbelen!" roept er eentje en ook een paar troepstafleden liggen relaxt in het zonnetje: "Deze les valt uit!" roepen ze lachend, maar natuurlijk staan ze wel gewoon op als er deelnemers aankomen die de les willen volgen.

wsj ck zomo1Ook de IST'ers willen hun 'opleiding' vandaag afronden en dat lukt! Ze worden hartelijk bedankt voor hun enthousiasme en hun inzet en krijgen een diploma en wat lekkers. Zonder de inzet van deze toppers zou het veel moeilijker worden om zulke mooie activiteiten neer te zetten. Na de spellen gaat een deel van de IST'ers en troepen terug naar de eigen kampterreinen, maar voor één van de witte tenten ontstaat een lange rij: Hier zijn straks de overgebleven sponsorartikelen en badges te koop. Als om 11 uur de verkoop start, gaat het snel met de verkoop en zo kan iedereen toch nog wat extra producten mee naar huis nemen.

Na een mooie ochtend is het tijd voor de lunch, vanmiddag verwelkomen we de ouders en genieten we samen van de sluiting van het contingentskamp.

Contingentskamp - zondag / Zullen we nog wat langer blijven?!

wsj ck zo2Het is alweer zondag, de tijd gaat veel te snel! Bij veel troepen is het opruimen al voorzichtig begonnen, maar... we gaan eerst nog een top-zondag tegemoet met een contingentsspel, IST-moment, oudermoment en natuurlijk de sluiting. We maken er nog een prachtdag van!

Natuurlijk is iedereen moe, maar bij iedere troep weten de deelnemers wat er moet gebeuren: Ontbijt spullen halen, tafel dekken, ontbijten, afwassen en tussendoor de eigen spullen inpakken, grote tenten afbreken en vuilnis afvoeren. Het is een raar dubbel gevoel: We genieten nog volop van dit contingentskamp, maar na vandaag is het echt voorbij...

wsj ck zo1Straks verzamelt iedereen zich voor het contingentsspel en voor het IST-moment, we gaan er een prachtdag van maken!

Contingentskamp - Het contingent gaat uit z'n dak!

wsj ck feest2Wat was het een geweldig feest! De deelnemers gingen uit hun dak, net als de troepstaf en de IST’ers. Voor het podium was het één dansende menigte, grote vriendengroepen dansten samen en gingen helemaal los. Het was een topfeest!

wsj ck feest1De troepen hadden zich mooi uitgedost in highschool-outfit: Van baseball-outfit tot keurige rokjes en van cheerleader-outfits tot keurige toga’s. Alles was aanwezig en alles was prima, want iedereen wilde gewoon feesten, dansen, meezingen en een topavond beleven. Of het nou het nummer ‘Ik neem je mee’ is of ‘Country roads’, het maakt niet uit: Het contingent zingt mee met alles, weet overal dansjes bij en springt en host er op los. “Let it go” wordt zonder probleem gevolgd door “We hebben een woonboot” en iedereen doet mee. De hapjes en drankjes smaken prima en al veel te snel is het 23 uur, helaas is het tijd om terug te gaan naar de troepkampen.

wsj ck feest3Wat was dit een geweldige avond met het hele contingent, wat een heerlijke sfeer, wat een geweldige stemming. Dit is echt een geweldig contingent met een top-sfeer, dit belooft weer heel veel goeds voor Amerika!