1 dag uitstel vertrek naar WSJ terrein

Onderstaande bericht is op 31/07/2023 verzonden aan alle ouders van jeugddeelnemers en (ter informatie) met IST gedeeld in de Reisapp. Onderaan deze pagina staan updates mbt het terrein en het vertrek naar Saemangeum.

Via verschillende kanalen wordt de situatie op het WSJ terrein gemonitord. Zo zijn er CMT’ers ter plekke waarmee dagelijks contact is, zijn er overleggen met de Koreaanse WSJ organisatie en de Nederlandse ambassade en zijn er heel veel Nederlandse IST’ers die van zich laten horen. 

De berichten in de afgelopen tijd waren niet altijd even positief, maar de organisatie heeft altijd aangegeven dat alles voor het begin van de WSJ klaar zou zijn. Naarmate de tijd tot de WSJ korter werd, zagen we voortgang. Helaas hebben we moeten constateren dat die voortgang niet voldoende is om op de initiële aankomst dag op de WSJ (1 augustus) aan de maatstaven van het Nederlands Contingent te voldoen.  

Daarom is ervoor gekozen het vertrek naar het WSJ-terrein met 1 dag uit te stellen en troepen 1 dag langer op Pine Resort onder te brengen. Er zijn meer contingenten die een vergelijkbaar besluit hebben genomen, om zo de Koreaanse organisatie meer ruimte te geven de ontvangst en de faciliteiten voor onze deelnemers zo goed mogelijk te kunnen regelen. 

Alle deelnemers worden na verzending van deze e-mail geïnformeerd door hun troepstaf en zijn dus nog niet op de hoogte.

Daarnaast zien we dat bij hevige buien (wat kan voorkomen in deze periode in Korea) er plassen op het terrein blijven staan. Ook daar heeft de organisatie in de afgelopen tijd grote stappen gezet, maar niet kunnen voorkomen dat deze plassen ontstaan. De Koreaanse organisatie heeft daarom gezorgd dat tenten op een verhoging (pallets) komen te staan, om zo te zorgen dat in tenten geen wateroverlast ontstaat. We beseffen ons dat dit niet de schoonheidsprijs verdiend, maar denken dat de oplossing wel voldoende is. 

Op het terrein zijn al veel Nederlandse IST’ers aanwezig. Zij werken keihard om de organisatie in goede banen te leiden. We zijn zeer blij met hun inzet! 

Zoals ook eerder al benoemd, is het welzijn van onze deelnemers van het allerhoogste belang. Daarom houden wij deze berichten goed in de gaten en hebben regelmatig contact met de mensen ter plekke. Als er grote wijzigingen zijn ten opzichte van bovenstaande, zullen wij hierover berichten. 

Houd ook https://wsj.scouting.nl in de gaten voor updates. 


Hieronder vind je meer informatie over specifieke onderwerpen.

Faciliteiten

Nog niet alle faciliteiten zijn klaar voor gebruik. Daar wordt deze dagen op structurele basis aan gewerkt. De CMT’ers en IST’ers op het WSJ terrein houden hier de status van in de gaten. We verwachten dat hier goede voortgang op wordt geboekt.

IST’ers

IST’ers zijn al langer op het WSJ terrein. Zij spelen een belangrijke rol in de voorbereiding voor aankomst van de troepen. IST’ers slapen op een vergelijkbaar subkamp als de subkampen van de jeugddeelnemers, ook in tenten die op pallets geplaatst worden. IST’ers krijgen hun ontbijt en diner in het medewerkersrestaurant. Daar krijgen zij ook een lunchpakketje mee. Dit is een Koreaans lunchpakket. Als dit niet naar wens is, of te weinig is, kan de IST’er op verschillende plekken (winkel, foodhouses) terecht voor een aanvulling (het kan zijn dat die faciliteiten nog niet operationeel zijn tijdens de voorbereidingsperiode. Tijdens de WSJ zullen de openingstijden uitgebreider zijn).