Welkom bij het Nederlands contingent

Op deze nieuwspagina vind je een uitgebreid verslag van de avonturen van het Nederlands contingent in de voorbereding naar en tijdens de reis in de Verenigde Staten. Het geeft een goede indruk van de belevenissen van het Nederlands contingent in aanloop naar de WSJ2019.

Het Nederlands contingent heeft zich twee jaar voorbereid op de reis naar de Verenigde Staten. In juli/augustus 2019 is het contingent echt op pad in de Verenigde Staten voor de World Scout Jamboree in West-Virginia en daarna gaan de troepen nog op nareis in Washington DC en omgeving en in New York. Op deze site kan je hun belevenissen volgen via verslagen en foto's. 

Ook vind je op deze pagina meer informatie over het back-up team en je kan via het menu-item 'normale site' ook de normale website bezoeken. 


Reünie van troepstaf en CMT

Afgelopen weekend heeft de troepstaf samen met het CMT genoten van de reünie. In het Openluchtmuseum in Arnhem was er genoeg tijd voor gezelligheid, bijkletsen, nagenieten en om afscheid te nemen. Het CMT sloot op zondag hun WSJ-avontuur af, al werken een paar teams van het CMT nog even door om de laatste projecten helemaal af te sluiten. En dan… dan is het WSJ-avontuur echt voorbij.

Lees meer...

Ook het CMT is weer thuis

De jeugddeelnemers en de troepstaf waren al even terug in Nederland, vanmorgen is ook het contingent management goed aangekomen op Schiphol. Er zijn nog een paar IST'ers onderweg in Amerika, maar verder is het hele contingent weer terug in Nederland. Hiermee is het jamboree-avontuur nog net niet voorbij: Er komen nog reünies voor de troepen, voor de IST'ers, voor de troepstaf en voor het CMT. Daarna kan de contingentsleiding het project gaan afronden.

Omdat iedereen nu terug is in Nederland, komen er geen dagelijkse berichten meer op deze pagina. 

Take me home, country roads...

Het valt niet mee om na terugkomst uit Amerika thuis weer te wennen. Thuis is waar je je op je gemak voelt, waar je bij vrienden bent en waar je in een fijne omgeving bent. In de afgelopen weken zijn er weer een aantal plekken bijgekomen, die je ‘thuis’ kunt noemen…

Lees meer...

CMT op bezoek bij Nederlandse ambassade

Vanavond heeft het contingent management team een bezoek gebracht aan de Nederlandse ambassade in Washington DC. Het team was van harte welkom bij mevr. Heleen Bakker, plaatsvervangend ambassadeur. In een ontspannen setting was er tijd voor een drankje en een avondmaaltijd. Ze heeft met grote interesse de reis van het Nederlands contingent gevolgd: "Met grote ogen hebben we alles gevolgd, wat een project! Petje af voor de manier waarop jullie dit hebben aangepakt!"

Het Nederlands contingent heeft met de ambassade samengewerkt in de voorbereiding en tijdens de reis: De ambassade was op de hoogte van de plannen van het Nederlands contingent en heeft ondersteund met advies en tips. Daarnaast kon het contingent ook rekenen op ondersteuning van de ambassade bij calamiteiten. 

Mevr. Heleen Bakker sluit haar welkomstwoord af met "Maak het gezellig en maak het gemakkelijk!" In een ontspannen sfeer heeft het CMT kennis gemaakt met haar en met enkele ambassade-medewerkers, die nu het hele jamboree-avontuur nog beter begrijpen. Het is geweldig dat Nederland wereldwijd zoveel ambassades en consulaten heeft, dat maakt het reizen voor Nederlanders veel makkelijker en overzichtelijker.